„PLOIEŞTIUL, ORAŞUL MEU, ORAŞ EUROPEAN”

REGULAMENT CONCURS DE ARTĂ PLASTICĂ
„PLOIEŞTIUL, ORAŞUL MEU, ORAŞ EUROPEAN”
Ediţia a V-a

     Casa de Cultură „I.L.Caragiale” a Municipiului Ploieşti, organizează concursul de creaţie plastică, ce se adresează tinerilor pentru stimularea creativităţii, aprecierea valorilor cultural-educative. Participanţii pot aborda subiecte din domenii diferite reprezentative pentru Ploieşti: monumente, clădiri de patrimoniu, biserici, clădiri reprezentative, evenimente importante, personalităţi din toate domeniile.

     A. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

 1. Liceul de Artă Ploieşti cu două categorii de vârste:
  1. cls. V-VIII
  2. cls. IX-XII
 2. Instituţii şcolare din Municipiul Ploieşti, altele decât Liceul de Artă, cu două categorii de vârste:
  1. cls. V-VIII
  2. cls. IX-XII

     B. Perioada: aprilie - mai 2011

     Termenul limită de predare a lucrărilor, 5 mai 2011. Lucrările vor fi selectate la fiecare şcoala participantă şi vor fi predate pe bază de tabel în care se va specifica numele elevilor, clasa, profesorul îndrumător şi un număr de telefon unde acesta poate fi contactat.

     C. Taxa de participare este de 5 lei / elev / lucrare.

     D. Selectarea, jurizarea şi premierea lucrărilor va avea loc la Casa de Cultură „I.L.Caragiale” Ploieşti. Se poate participa cu cel mult două lucrări de elev.

     E. Obiective:

 1. dezvoltarea capacităţii artistice şi creative
 2. stimularea memoriei vizuale, a imaginaţiei, capacităţii de a cerceta, a se documenta şi a transpune în creaţii proprii originale
 3. să intre în contact cu valorile culturale ale Ploieştiului

     F. Tehnici de execuţie:: sunt acceptate toate tehnicile (creion, tuş, baiţ, acuarelă, acrilic, pastel, ceracolor, colaj, etc)

     G. Dimensiunea lucrarilor: format A4 sau A3.

     H. Juriul va fi format din artişti profesionişti

     J. Premii: diplome, materiale de pictură, publicaţii de artă sau bani;

     Se vor acorda premiul I, premiul II , premiul III şi menţiuni. Juriul poate acorda şi alte premii dacă va considera că se impune acest lucru.
     Casa de Cultură îşi rezervă dreptul de a face publicitate în mass media a întregului proiect, al câştigătorilor şi atragerea diferiţilor sponsori.
     Lucrările câştigătoare vor fi expuse într-o expoziţie organizată de Casa de Cultură „I.L.Caragiale” în colaborare cu Primaria Municipiului Ploieşti în data de 9 mai 2011, cu ocazia sărbătorii Zilei Europei.
     Lucrările participante la concurs nu se returnează, lăsându-se dreptul de a fi publicate şi expuse de către Casa de Cultură „I.L.Caragiale” Ploieşti, cu diferite ocazii şi la diferite acţiuni atât în ţară cât şi în străinătate.