Casa de Cultură ,,Ion Luca Caragiale” Ploiești și Filarmonica ,,Paul Constantinescu” Ploiești, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ploiești, organizează, în perioada 20-21 noiembrie 2021 cea de-a VI-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor ,,Cunună de Cântec Românesc”.

Scopul esențial al acestei manifestări culturale îl reprezintă promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice şi valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, ,,Soliști vocali” și ,,Soliști instrumentiști”, fiind destinat interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară. Din fiecare județ pot participa la concurs soliști vocali și soliști instrumentiști amatori, având vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor concursului, cu o ținută scenică adecvată şi o vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.

La secțiunea ,,Soliști vocali”, concursul se va desfășura pe o singură categoríe de vârstă: 14-30 ani.

La secțiunea ,,Soliști instrumentiști”, concursul se va desfășura pe două categorii de vârstă: 11-18 ani și 19-30 de ani.

Nu sunt admişi în concurs soliști consacrați sau profesionişti, angajați ai instituțiilor de spectacole și laureații Marelui Premiu ai acestui festival, din edițiile trecute.

 

Regulament-Cununa-de-cantec-romanesc-2021